Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mediamodifier from Pixabay Rusija donijela odluku o ilegalnoj aneksiji ukrajinskih oblasti, Hrvatska oštro reagirala
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Rusija donijela odluku o ilegalnoj aneksiji ukrajinskih oblasti, Hrvatska oštro reagirala

'Nastavit ćemo davati svu potrebnu podršku Ukrajini'

Rusija je donijela odluku o ilegalnoj aneksiji četiri ukrajinske oblasti nakon provedenih referenduma. Tim su se povodom oglasili iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova. 

'Republika Hrvatska najoštrije osuđuje ilegalne i lažne referendume provedene između 23. i 27. rujna 2022. u četiri ukrajinske oblasti, kao i današnju odluku o ulasku tih područja u sastav Ruske Federacije.

Republika Hrvatska osuđuje odluku Ruske Federacije o integraciji ukrajinskih oblasti Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporižja u njezin sastav, smatrajući je grubim kršenjem teritorijalnog integriteta, suvereniteta i neovisnosti Ukrajine te međunarodnog prava i Povelje UN-a', proučili su iz MVEP-a priopćenjem.

Naveli su kako Republika Hrvatska smatra navedenu odluku nelegitimnom, nezakonitom i kao takvu pravno ništavnom te ne priznaje njezine političke i pravne posljedice. 

'S ostalim EU i savezničkim državama, Republika Hrvatska nastavit će davati svu potrebnu podršku Ukrajini u reintegraciji trenutačno okupiranih područja i obnovi ustavno-pravnog poretka u okviru međunarodno priznatih granica', navodi se u priopćenju. 

Vaša reakcija na temu