Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr RUSIJA PRIJETI EUROPI: Hranu ćemo prodavati samo prijateljima
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RUSIJA PRIJETI EUROPI: Hranu ćemo prodavati samo prijateljima

Stiže nakon što je Putin rekao da 'neprijateljske' zemlje koje kupuju ruski plin od danas moraju za njega plaćati u rubljima

Dmitrij Medvedev, bivši predsjednik Rusije blizak aktualnom ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, uputio je novu prijetnju Zapadu.

Kako javlja Sky News, Medvedev je rekao da bi Rusija mogla ograničiti izvoz poljoprivrednih dobara samo na 'prijateljske' zemlje u svjetlu sankcija koje je Moskvi zbog invazije na Rusiju uveo Zapad.

Rekao je da će Rusija, jedan od glavnih svjetskih izvoznika pšenice, razmotriti situaciju s opskrbom hrane i poljoprivrednih proizvoda te objaviti 'neke jednostavne, ali važne smjernice vezane uz sigurnost opskrbe hranom u Rusiji'.

- Hranu i poljoprivredne proizvode izvozit ćemo samo našim prijateljima. Na svu sreću, ima ih puno, ali u Europi i Sjevernoj Americi ih nema - rekao je Medvedev.

Prijetnja Dmitrija Medvedeva stiže nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da 'neprijateljske' zemlje koje kupuju ruski plin od danas moraju za njega plaćati u rubljima. Najjače europske ekonomije, poput Njemačke, Francuske, Britanije i Nizozemske, već su odbile takvu ucjenu. 

Putin je u izjavi na ruskoj televiziji rekao da se na takav potez odlučio kako bi 'ojačao ruski suverenitet', javlja Index.

Vaša reakcija na temu