Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / CNN RUSIJA PROZIVA SAD 'Taktički spominju kemijsko oružje'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RUSIJA PROZIVA SAD 'Taktički spominju kemijsko oružje'

'Skreću pozornost s neugodnih pitanja'

'Američki razgovori o tome da Rusija koristi ili bi mogla koristiti kemijsko oružje taktika su za skretanje pozornosti s neugodnih pitanja za Washington', tvrdi glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov.

Peskov je tijekom današnjeg brifinga rekao da će vojska podnijeti prijedloge predsjedniku Vladimiru Putinu o tome kako bi Rusija trebala ojačati svoju obranu kao odgovor NATO-u koji pojačava svoj istočni bok.

Rekao je da se ništa strašno neće dogoditi ako Rusija bude izbačena iz skupine G20, koju čine najveća svjetska gospodarstva, jer je svijet mnogo raznolikiji, nije svijet samo SAD i Europa. 

'Postoje zemlje koje zauzimaju trijezan pristup Rusiji i koje ne pale mostove', rekao je, prenosi Index

Dodao je da nije bilo službenog stava o tome hoće li Rusija obnoviti ukrajinske gradove kao što je Mariupolj.

Peskov je također rekao da sankcije Zapada usmjerene protiv Germana Grefa, čelnika najveće ruske banke Sberbanka, ne predstavljaju prijetnju bankarskom sektoru zemlje ili Sberbanku.

Američko ministarstvo financija uvelo je jučer sankcije Grefu, rekavši da je on blizak Putinov suradnik, dok su Washington i njegovi saveznici nastojali pojačati pritisak na Moskvu kako bi je pokušali natjerati da se povuče iz Ukrajine.

Vaša reakcija na temu