Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / CNN Rusija reagirala na namjeru Finske da se pridruži NATO-u!
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Rusija reagirala na namjeru Finske da se pridruži NATO-u!

'Razlog za žaljenje'

Kremlj je rekao u četvrtak da potez Finske da se pridruži NATO-u 'definitivno' predstavlja prijetnju Rusiji i da širenje vojnog saveza neće učiniti Europu ili svijet stabilnijima.

Obraćajući se novinarima putem konferencijskog poziva, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su koraci koje je poduzela Finska da se pridruži NATO-u razlog za žaljenje i razlog za simetričan odgovor, prenosi N1

Finski predsjednik i premijerka rekli su ranije u četvrtak da njihova zemlja mora predati zahtjev za članstvom u vojnom NATO savezu 'bez odgađanja'.

Finska, koja s Rusijom dijeli 1300 km dugu granicu i tešku prošlost, postupno je pojačavala suradnju sa Sjevernoatlantskim savezom kao partnerom otkako je Rusija anektirala Krim 2014. godine.

Finska javna potpora pridruživanju NATO-u rekordno je porasla tijekom posljednjih mjeseci, a posljednja anketa nacionalne televizije YLE pokazuje da 76 posto Finaca podržava članstvo u NATO-u a samo 12 posto je protiv. Podrška članstvu godinama se kretala oko 25 posto prije rata u Ukrajini.

Vaša reakcija na temu