Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RUSIJA TVRDI 'Naši avioni nisu udarili američki dron'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RUSIJA TVRDI 'Naši avioni nisu udarili američki dron'

Kažu kako su Amerikanci preoštro manevrirali

Rusko ministarstvo obrane navodi kako ruski borbeni avioni nisu došli u kontakt s američkim dronom koji je oboren iznad Crnog mora. Rusija tvrdi kako su Amerikanci preoštro manevrirali dronom, što je dovelo do gubitka visine i sudara MQ-9 s vodom, piše Index.

Dron je letio prema ruskoj granici s isključenim transponderima - uređajima za bežičnu komunikaciju, priopćilo je ministarstvo. Tvrdi da su ruski lovci bili u tom području kako bi identificirali objekt. 

Ruski odgovor dolazi nakon što je SAD optužio dvojicu moskovskih pilota da su pokušali izliti gorivo u dron prije nego što je jedan avion zahvatio propeler i srušio ga dok je bio u međunarodnom zračnom prostoru.

Vaša reakcija na temu