Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RUSIJA - UKRAJINA Šef britanske vojske otkrio kako bi mogao završiti rat
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RUSIJA - UKRAJINA Šef britanske vojske otkrio kako bi mogao završiti rat

'Najvjerojatniji trenutni ishod je taktički zastoj u Donbasu'

Šef britanske vojske, general Sir Mark Carleton-Smith predvidio je da bi rat u Ukrajini mogao završiti, kako je rekao, 'vojnim, taktičkim zastojem'.

Načelnik Glavnog stožera rekao je da su ruske snage u 'operativnoj pauzi' jer su se pregrupirale uoči očekivane ofenzive na istoku Ukrajine, javlja BBC

'Bez obzira na to pokaže li se to kao odlučujuća bitka ili ne, trenutačno ovu kampanju mjerimo u danima. Trebali bismo očekivati da je mjerimo u mjesecima, ako ne u godinama.

Najvjerojatniji trenutni i privremeni ishod je vojni, taktički zastoj u Donbasu', komentirao je.

Naveo je da bi ruski režim pri tome mogao tvrditi da su ostvarili određeni uspjeh, što može djelovati 'kao potencijalna početna točka za kasniju kampanju', prenosi N1.  

'Naravno, ne mislim da će međunarodna zajednica i Europa moći živjeti sa zamrznutim sukobom u Europi', dodao je. 

Vaša reakcija na temu