Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Ruska glasnogovornica o trećem svjetskom ratu: 'Možda je već u tijeku?'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ruska glasnogovornica o trećem svjetskom ratu: 'Možda je već u tijeku?'

Zaharova je istaknula da već tri-četiri godine primjećuju želju Zapada da izbriše međunarodno pravo

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova poručila je da ono što treba učiniti jest razgovarati ne o tome hoće li izbiti Treći svjetski rat, nego o tome kako ga spriječiti.

- Je li Treći svjetski rat moguć? Možda je već u tijeku? Kakav oblik će poprimiti? To su teme o kojima mnogi raspravljaju. Umjesto da govorimo o Trećem svjetskom ratu, bilo bi nam bolje da razgovaramo o kako to spriječiti - rekla je na brifingu, piše ruski TASS.

Glasnogovornica Sergeja Lavrova naglasila je da Moskva godinama ukazuje da međunarodno pravo i Ujedinjeni narodi trebaju služiti kao 'zaštitna mreža' protiv Trećeg svjetskog rata.

Zaharova je također istaknula da Rusija već tri-četiri godine primjećuje želju Zapada da izbriše međunarodno pravo i umjesto toga uvede svjetski poredak utemeljen na pravilima.

- Ovo je iznimno opasno jer to podrazumijeva diktaturu jedne skupine zemalja i to prijeti narušavanjem ravnoteže u cijelom svijetu, a onemogućuje drugim državama ostvarivanje svojih interesa. Svaka zemlja ima pravo na suverenu vanjsku i unutarnju politiku, na zakonsku obranu njihovih interesa.

Kada jedna grupa zemalja zgrabi vlast ili teži da je preuzme, može se očekivati mnogo problema - dodala je.

Vaša reakcija na temu