Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RUSKA GLASNOGOVORNICA OPTUŽILA SAD 'U svim područjima bilježimo najvišu razinu toksičnosti i neprijateljstva iz Washingtona'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RUSKA GLASNOGOVORNICA OPTUŽILA SAD 'U svim područjima bilježimo najvišu razinu toksičnosti i neprijateljstva iz Washingtona'

Komentirala je povlačenje iz iz pregovora o nuklearnom oružju

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova optužila je SAD za 'najvišu razinu toksičnosti i neprijateljstva' i za 'patološku želju da naude Rusiji', prenosi Index.

Njezini su komentari uslijedili nakon što se Rusija povukla iz pregovora o nuklearnom oružju s američkim dužnosnicima koji su se trebali održati u Kairu ovaj tjedan.

Na svom kanalu na Telegramu Zaharova je poručila da je odluka Moskve da odgodi razgovore potaknuta lošim stanjem odnosa s Washingtonom.

'U svim područjima bilježimo najvišu razinu toksičnosti i neprijateljstva iz Washingtona. Kao dio sveobuhvatnog hibridnog rata pokrenutog protiv nas, gotovo svaki američki korak prema Rusiji podložan je patološkoj želji da se našoj zemlji nanese šteta gdje god je to moguće', rekla je. 

Američki State Department rekao je da je 'spreman odrediti novi datum što je prije moguće jer je nastavak inspekcija prioritet za održavanje sporazuma kao instrumenta stabilnosti'.

No Zaharova je optužila Washington da pokušava promijeniti ravnotežu snaga prema sporazumu na 'posve nelegitiman način pretvaranjem ili preimenovanjem oružja kako bi ga izveli izvan okvira sporazuma'. Nije navela primjere ni dokaze.

Državni mediji su citirali zamjenika ruskog ministra vanjskih poslova, Sergeja Rjabkova, koji je rekao da Moskva 'nije imala drugog izbora osim odgode'. 

'Suočili smo se sa situacijom u kojoj su naši američke kolege u nizu područja pokazali ne samo nespremnost da percipiraju naše signale i uzmu u obzir naše prioritete već su i djelovali u suprotnom smjeru', rekao je.

'Naravno, postoji učinak onoga što se događa u Ukrajini i oko nje', dodao je Rjabkov. 

Vaša reakcija na temu