Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mediamodifier from Pixabay Ruska služba državne sigurnosti: 'Uhitili smo krijumčare koji su trgovali dijelovima aviona'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ruska služba državne sigurnosti: 'Uhitili smo krijumčare koji su trgovali dijelovima aviona'

Neki završili u Ukrajini

Ruska služba državne sigurnosti FSB priopćila je da je uhitila skupinu krijumčara koji su trgovali dijelovima vojnih zrakoplova, od kojih su neki završili u Ukrajini, izvijestila je novinska agencija Tass. 

Krijumčari su bili iz Ukrajine i jedne srednjoazijske zemlje, citirao je FSB TASS. FSB nije naveo druga odredišta krijumčarenja, rekavši samo da su dijelovi otišli u zapadnu Europu, prenosi Index.

Rečeno je da je skupina kupovala i popravljala dijelove vojnih zrakoplova i helikoptera u Rusiji kako bi ih izvozila stranim potrošačima, uključujući one koji djeluju u ime ukrajinske vojske. Rekli su da su zaplijenili više od 1000 komada vojne zrakoplovne opreme i pronašli dokumente koji potvrđuju da je grupa popravljala module zrakoplova i helikoptera za Ukrajinu, javlja Reuters.

Vaša reakcija na temu