Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ured predsjednika Ruski mediji o Milanovićevim izjavama: 'On je samo rekao ono što drugi misle'

Ruski mediji o Milanovićevim izjavama: 'On je samo rekao ono što drugi misle'

Najavio je kako će povući hrvatske vojnike iz Ukrajine ako dođe do eskalacije

Brojni ruski mediji prenijeli su izjavu predsjednika Milanovića koji je u utorak javno kazao kako hrvatski vojnici neće sudjelovati u obrani Ukrajine, ako dođe do eskalacije sukoba s Rusijom. Između ostalog, ruski direktor HSE Centra za europske studije Timofej Bordačov kazao je kako je njegova izjava samo vrh sante leda.

- Europski političari su svjesni da Washington pokušava uvesti Europu u konflikt. Baš zbog toga svaka europska zemlja pokušava nametnuti svoja pravila. Primjerice, Njemačka i Francuska se pokušavaju držati podalje od cijele priče, ali je predsjednik Hrvatske javno izrekao ono što brojni misle trenutno - kazao je u intervjuu za Russia Times, a prenosi Večernji list.

Osim što su brojni mediji prenijeli vijest, među ukrajinskim medijima je prepoznat i kao 'propagandist Kremlja' te sudionik 'humanitarne agresije na Ukrajinu'.

Milanović je u utorak u javnom obraćanju najavio kako će povući hrvatske vojnike iz Ukrajine ako dođe do eskalacije.

- To nema veze s Ukrajinom, nego s Bidenovom politikom u kojoj vidim nekonzistentnosti i opasno ponašanje. Ovo se događa u predgrađu glavnog grada Rusije i načini postoje da se Ukrajina sačuva, bar 99 posto i da joj se ekonomski pomogne - kazao je ranije.

U međuvremenu je i predsjednik SAD-a Joe Biden najavio mogućnost nametanja osobnih sankcija Putinu ako dođe do rata, na što je glavni tajnik Kremlja oštro odgovorio kako je takav pristup 'politički destruktivan'.

- Sve je došlo na svoje mjesto. Konačno, američko vodstvo otvoreno je reklo što želi: Washington želi lojalnog ruskog predsjednika pod njegovom kontrolom. Sjedinjene Države nisu sretne što je pod predsjednikom Vladimirom Putinom Ruska Federacija postala jaka i neovisna - nadovezao se predsjednik tamošnje Državne Dume Vjačeslav Volodin.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelensky odgovorio je Milanoviću u međuvremenu putem Twittera, a Ukrajina je pozvala predsjednika na javno odricanje od uvredljivih izjava te da se one više ne ponavljaju.

'Da je na granici s Hrvatskom više od stotinu tisuća vojnika, predsjednik Milanović posjet ukrajinskog premijera Zagrebu ne bi nazvao šarlatanstvom, nego demonstracijom solidarnosti i društva', napisao je Zelensky.

Vaša reakcija na temu