Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ruski oligarh tvrdi da je Putin smrtno bolestan!
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ruski oligarh tvrdi da je Putin smrtno bolestan!

Zapažene su promjene fizičkog izgleda predsjednika

Već godinama se špekulira o zdravstvenom stanju ruskog predsjednika Vladimira Putina, a takvih špekulacija je sve više otkad je naredio invaziju na Ukrajinu.

Portal New Lines sad je objavio da je došao do audiosnimke oligarha bliskog Kremlju koji kaže da je Putin 'jako bolestan' te da ima 'rak krvi' iako ne specificira tip karcinoma od kojeg navodno boluje ruski predsjednik.

FSB-u poslan strogo povjerljivi dokument

Oligarh tvrdi da je o tome u sjedište ruske sigurnosno-obavještajne agencije FSB (nasljednik sovjetskog KGB-a) poslan 'strogo povjerljivi dokument', baš kao i svim regionalnim ravnateljima FSB-a, prenosi Index.

Kristo Grozev, istraživač Bellingcata, ugledne stranice za forenziku i analizu obavještajnih podataka, rekao je: 

'U dokumentu se naređuje regionalnim ravnateljima da ne vjeruju glasinama o predsjednikovom zdravstvenom stanju.

Dobili su instrukcije da djeluju protiv svih takvi glasina koje bi se mogle raširiti po lokalnim odjelima FSB-a. Prema izvoru iz jedne od regionalnih jedinica, koji je vidio dokument, ovakva naredba bez presedana imala je suprotan učinak jer sad većina časnika FSB-a vjeruje da Putin zaista boluje od ozbiljne bolesti.'

Moguće je da ga protivnici pokušavaju prikazati ranjivim 

New Lines navodi nedavna zapažanja o promjenama fizičkog izgleda Vladimira Putina - od načina na koji hoda do izgleda lica, koje je podbuhlo, što bi pak moglo značiti da uzima lijekove.

'Putin je uvijek izgledao kao da je u formi. No u zadnjih par godina njegovo lice i vrat izgledaju puno deblje. Takav izgled je kompatibilan s korištenjem steroida', rekao je za New Lines Ashley Grossman, profesor endokrinologije s Oxforda

CNN podsjeća da takve tvrdnje ne mogu biti provjerene, što navodi i New Lines, te bi naprosto mogle značiti da oni u Rusiji koji žele svrgnuti Putina šire takve glasine kako bi uvjerili istomišljenike da je ranjiv.

Vaša reakcija na temu