Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Ruski političar: Vojska će opkoliti Kijev, a onda će im Putin dati ultimatum
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ruski političar: Vojska će opkoliti Kijev, a onda će im Putin dati ultimatum

'U Rusiji ga zovu majkom svih ruskih gradova'

Bivši zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije Andrej Fedorov rekao je za Al Jazeeru da je cilj ruskog predsjednika Vladimira Putina opkoliti glavni grad Ukrajine Kijev, a zatim dati ultimatum predsjedniku Volodimiru Zelenskom.

'Proglasio je vrlo jasan cilj da Ukrajinu, kakva je danas, treba promijeniti', rekao je Fedorov iz Moskve. 'Poznajem ga dugi niz godina, neće stati. Najvjerojatnije će se u sljedećih 5-6 dana vojna operacija proširiti na mnogo više teritorija, uključujući Odesu', predvidio je.

'Ruska vojska će opkoliti Kijev, a onda će biti svojevrsni ultimatum za možda 24 sata da Zelenski podnese ostavku, da vlada podnese ostavku, da proglasi nešto poput privremene vlade ili nešto slično, jer s vojnog stajališta vrlo je opasno započeti vojni napad na Kijev - to može donijeti veliku štetu', dodao je Fedorov.

'Također, ne zaboravimo da Kijev igra vrlo važnu ulogu u povijesti Rusije; u Rusiji ga zovu majkom svih ruskih gradova', prenosi Index.

Vaša reakcija na temu