Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Ruski šef diplomacije upozorio: 'Rizik nuklearnog rata je ozbiljan i stvaran'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ruski šef diplomacije upozorio: 'Rizik nuklearnog rata je ozbiljan i stvaran'

'Pregovori ne idu nikamo'

Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov dao je intervju za rusku državnu televiziju.

'Rizik nuklearnog rata je ozbiljan i stvaran', rekao je.

Dodao je da Kremlj želi 'smanjiti sve šanse umjetnog podizanja tog rizika.'

'To je naša ključna pozicija, na kojoj baziramo sve svoje odluke. Rizici su sad značajni. Ne želimo umjetno podizati te rizike, a mnogi bi to željeli. Opasnost je ozbiljna i stvarna, ne smijemo je podcijeniti', izjavio je Lavrov, prenosi Index

Dodao je da će konflikt u Ukrajini završiti dogovorom, ali da će sadržaj dogovora ovisiti će o vojnoj situaciji.

U intervjuu za rusku državnu televiziju, Lavrov je rekao da Kijev 'samo imitira pregovore'.

Ruski ministar vanjskih poslova rekao je da pregovori Ukrajine i Rusije 'ne idu nikamo' jer Moskva nije dobila odgovor Kijeva na svoj posljednji prijedlog. Detalji prijedloga nisu objavljeni. 

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres trebao bi se sljedećeg tjedna susresti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi, baš kao i s Lavrovom.

Guterres bi se sljedećeg tjedna trebao susresti i s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i ukrajinskim šefom diplomacije Dmitrom Kulebom.

Vaša reakcija na temu