Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot SAD uveo nove sankcije Rusiji
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

SAD uveo nove sankcije Rusiji

Protiv tri ruske televizijske postaje, zabranio je Amerikancima pružanje računovodstvenih i konzultantskih usluga Rusima i sankcionirao šefove Gazprombanka

SAD je objavio nove sankcije Rusiji za vrijeme sastanka čelnika G7 putem videopoziva s Volodimirom Zelenskim.

SAD je uveo sankcije protiv tri ruske televizijske postaje, zabranio je Amerikancima pružanje računovodstvenih i konzultantskih usluga Rusima i sankcionirao šefove Gazprombanka, treće najveće ruske banke. To su dosad prve sankcije protiv banke koja je usluživala ruskog plinskog diva. SAD i saveznici su dosad izbjegavali uvesti sankcije protiv Gazprombanka zbog straha da bi to moglo dovesti do nestašice plina za kupce u EU.

Visoki dužnosnik Bijele kuće rekao je da taj potez nije potpuna blokada, već da je namjera signalizirati da Gazprombank nije sigurno utočište.

Nova ograničenja kontrole izvoza imala su za cilj izravno degradiranje Putinovih ratnih napora, uključujući kontrole industrijskih motora i ventilatora. U tandemu, EU će također nametnuti dodatne kontrole kemikalija koje doprinose ruskim vojnim naporima, rekao je dužnosnik.

Bijela kuća je također priopćila da će Komisija za nuklearnu regulaciju suspendirati dozvole za izvoz posebnog nuklearnog materijala u Rusiju, piše Index.

Vaša reakcija na temu