Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay SANCHEZ O PUTINU 'U ratu je s cijelom Europskom unijom'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

SANCHEZ O PUTINU 'U ratu je s cijelom Europskom unijom'

'Rusija gubi'

Španjolski premijer Pedro Sanchez tvrdi da Rusija u ratu samo s Ukrajinom, već s cijelom Europskom unijom. 

'Rusija gubi rat. Ruski predsjednik Vladimir Putin koristi energiju kao ratno oruđe jer je ugrožen vrijednostima EU-a', rekao je Sanchez za Politico.

Sanchez za centralizaciju kupnje plina

'Europski energetski sustav sada je tržište koje ne funkcionira. Učeći na modelu pandemije, zašto ne bismo centralizirali kupnju plina, kao što smo učinili s cjepivima', zapitao se španjolski premijer.

Europski politički čelnici sada se suočavaju sa značajnom napetosti između svojih obećanja o prijelazu na zelenu energiju i potrebe da svjetla i grijanje ostanu uključeni dok se približava zima. 

'Nemojte koristiti ovu energetsku krizu da blokirate napredak u rješavanju klimatske krize', pozvao je Sanchez svoje kolege čelnike uoči Opće skupštine, prenosi Index.

'Potrebna je reforma sustava UN-a'

Sanchez je kazao da Rusija invazijom na Ukrajinu prkosi ključnim aspektima međunarodnog poretka i same Povelje UN-a.

'Situacija koju je Rusija stvorila u Ukrajini glavni je dokaz da nam je potrebna snažna reforma sustava UN-a', istaknuo je.

Vaša reakcija na temu