Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay SANKCIJE RUSIJI Generali zatvara svoje predstavništvo u Moskvi
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

SANKCIJE RUSIJI Generali zatvara svoje predstavništvo u Moskvi

Donirat će tri milijuna eura za potporu izbjegličkim programima

Od početka rata u Ukrajini Generali pomno prati situaciju i posljedice za poslovanje i financijska tržišta, izvijestili su njegovi predstavnici. Kao rezultat toga, poduzima nekoliko koraka. 

Zatvorit će svoje predstavništvo u Moskvi.

Odlučeno je kako će podnijeti ostavku na dužnosti u Upravnom odboru ruskog osiguravatelja Ingosstrakh, u kojem ima manjinski investicijski udio od 38,5%. Generali, kao rezultat toga, nema utjecaja na njegovo poslovanje.

Europ Assistance, koji posluje u zemlji, ugasit će svoje poslovanje.

Generalijeva manja izloženost ruskom tržištu u smislu ulaganja i osiguravateljnog poslovanja također je pod stalnom procjenom i u potpunosti je u skladu sa svim primjenjivim sankcijama, priopćili su.

Generali Grupa je također odlučila donirati 3 milijuna eura za potporu izbjegličkim programima, uključujući donaciju UNHCR-u, koji je trenutno predvodnik humanitarnog odgovora u Ukrajini. U tijeku je i donatorska kampanja za zaposlenike. 

Povrh iznosa prikupljenih donacija, Generali će pridodati donaciju identičnog iznosa, udvostrujući time ukupan iznos donacije. Donacije će biti uručene Unicefu kao potpora radu koji će obavljati kako bi pomogao pogođenim obiteljima.

Vaša reakcija na temu