Foto: Facebook SARAJEVO: Zbog financijskih malverzacija uhićen Almir Čehajić Batko TV voditelj, glumac amater, stomatolog i humanista

SARAJEVO: Zbog financijskih malverzacija uhićen Almir Čehajić Batko TV voditelj, glumac amater, stomatolog i humanista

Operacije 'Network' provedena je zbo pranja novca, zlouporabe položaja i ovlasti

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su uhitili poznato TV lice iz Sarajeva Almira Čehajića Batka u okviru operativne akcije koju zajedno s Kantonalnim tužiteljstvom provode u Kantonu Sarajevo, donosi Klix.ba.

SIPA je po nalogu Tužiteljstva KS na području kantona izvršila pretrese na četiri lokacije u sklopu operativne akcije 'Network'.

Pretresi su u dva stambena i dva poslovna objekta, a do sada je slobode lišena jedna osoba, potvrdio je to glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Njihove radnje su usmjerene na otkrivanje zloupotrebe položaja i ovlasti, odnosno pranja novca, a voditelj je uhićen zbog navodnih finansijskih malverzacija.

Almir Čehajić Batko je sarajevski TV voditelj, glumac amater, stomatolog i humanista. Glumio je i u mnogim popularnim serijama i filmovima, a osnivač je nevladine organizacije Otvorena mreža koja se bavi humanitarnim radom.

O njemu je 2013. godine snimljen dokumentarni film 'Rob' u kojem se Batko ispovijeda o teškom razdoblju života i bolesti preminule kćerke.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(78149, "");
Pregledaj komentare