Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash/Ilustracija SAVJETNIK UKRAJINSKOG PREDSJEDNIKA: Djeca su zarobljena u podrumima pored Kijeva, Rusi ih ne puštaju
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

SAVJETNIK UKRAJINSKOG PREDSJEDNIKA: Djeca su zarobljena u podrumima pored Kijeva, Rusi ih ne puštaju

'Ovo je katastrofa i s humanitarne i, prije svega, s moralne točke gledišta'

Jutros je došlo do jakog granatiranja zapadno i sjeverozapadno od Kijeva. Eksplozije su čuli i CNN-ovi novinari u Kijevu i ruralnim područjima jugozapadno od grada. Dvije minobacačke ili topničke granate pogodile su kontrolni punkt za civile između Kijeva i predgrađa Irpin. Tri osobe su ubijene, kažu ukrajinske vlasti, uključujući dvoje djece.

- Ruske trupe su jučer zauzele Hostomel i Buču. Rusi su tamo ušli. Ozlijedili su mnogo djece i ne dopuštaju im evakuaciju, unatoč brojnim apelima na najvišoj državnoj razini da se osigura zeleni koridor iz Buče i Irpina. Mnogo je djece u podrumima - rekao je Oleksij Arestovič, savjetnik u uredu ukrajinskog predsjednika, javlja Index.

- Postoje podrumi u kojima sada sjedi 70 djece i ne puštaju ih. Ovo je katastrofa i s humanitarne i, prije svega, s moralne točke gledišta - rekao je Arestovič i dodao da se o tom pitanju razgovara 'na najvišoj razini s međunarodnim humanitarnim institucijama'.

Nekoliko djece je umrlo, priopćilo je ukrajinsko Ministarstvo zdravstva.

Vaša reakcija na temu