Šef Googlea slavi: Nadoknadili smo sav CO2 kojim smo ikad zagadili atmosferu

Šef Googlea slavi: Nadoknadili smo sav CO2 kojim smo ikad zagadili atmosferu

'Ponosni smo i na to što do 2030. planiramo za sve naše data-centre i kampuse diljem svijeta koristiti energiju iz zelenih izvora'

Direktor kompanije Google LLC Pichai Sundararajan objavio je da je Google svojim ulaganjima u obnovljive izvore energije i projekte za uklanjanje CO2 iz atmosfere sasvim otkupio svoj 'ugljični dug', javlja N1.

Pichai je vijesti objavio na Twitteru:

'Na današnji dan Google je postao prva velika kompanija koja je eliminirala naše cjelokupno ugljično naslijeđe, uključujući i ono iz doba prije nego što smo postali CO2-neutralni 2007. godine. Ponosni smo i na to što do 2030. planiramo za sve naše data-centre i kampuse diljem svijeta koristiti energiju iz zelenih izvora.'

Pichai pritom govori o utrci u zelenoj klimatskoj agendi s drugim velikim kompanijama, Appleom, Microsoftom i drugim tehnološkim divovima, koji potpunu neutralnost u zagađenju s CO2 namjeravaju postići 2030. odnosno 2040. godine.

Prije točno jedne godine Google je najavio investicije od ukupno dvije milijarde dolara u vjetro i solarne elektrane. Kompanija, inače, u obnovljive izvore energije investira milijarde još od 2006. godine, a de facto 'otkup' ugljičnog duga korporacije provodi kroz projekte pošumljavanja i hvatanja CO2 iz određenih industrijskih pogona.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(75074, "");
Pregledaj komentare