Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ŠEF WAGNERA ''Izgledamo kao klaunovi koji prijete nuklearnom odmazdom dječjem dronu'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ŠEF WAGNERA ''Izgledamo kao klaunovi koji prijete nuklearnom odmazdom dječjem dronu'

Zbog napada na Kremlj

Jevgenij Prigožin, osnivač plaćeničke skupine Wagner, osvrnuo se na potencijalnu upotrebu nuklearnog oružja kao odmazdu za napad dronovima na Kremlj. Podsjetimo, Kremlj je jučer objavio kako su Ukrajinci pokušali izvršiti atentat na ruskog predsjednika Vladimira Putina, prenosi Index.

Nakon incidenta, neki ruski dužnosnici su predložili upotrebu nuklearnog oružja za odmazdu protiv Ukrajine. Vjačeslav Volodin, predsjedavajući ruske Državne dume, napisao je na Telegramu da će napad na Kremlj 'zahtijevati upotrebu oružja sposobnog da zaustavi i uništi' Ukrajinu, prenosi Newsweek. 

'Izgledamo kao klaunovi'

Međutim, Prigožin je istaknuo da 'uporaba nuklearnog oružja kao odgovor na dron ne dolazi u obzir'. Dodao je da bi Rusija trebala dati prioritet tome da postane 'vodeća sila' u razvoju bespilotnih letjelica i 'odgovoriti potpuno istim dronovima'. 

'Izgledamo kao klaunovi koji prijete nuklearnom odmazdom dječjem dronu', tvrdi Prigožin. 

Kremlj je u jučerašnjem priopćenju naveo da incident smatra 'planiranim terorističkim napadom i pokušajem atentata na predsjednika, izvedenim uoči Dana pobjede i parade 9. svibnja, na kojoj se očekuje prisustvo stranih gostiju'. Kijev je odmah zanijekao bilo kakvu umiješanost. 

'Mi ne napadamo Putina ili Moskvu, mi se borimo na našem teritoriju', odgovorio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski

ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak je dodao kako 'Ukrajina vodi isključivo obrambeni rat i ne napada ciljeve na teritoriju Ruske Federacije' jer 'to ne rješava nikakvo vojno pitanje'.

Vaša reakcija na temu