Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com SLUČAJ IZ VELIKE BRITANIJE Preminuo čovjek koji je od covida bolovao od ožujka prošle godine

SLUČAJ IZ VELIKE BRITANIJE Preminuo čovjek koji je od covida bolovao od ožujka prošle godine

Ranije ove godine izgledalo je da se oporavlja

Čovjek za kojeg se vjeruje da je britanski pacijent koji je najduže bio zaražen s koronavirusom umro je nakon odluke da završi s liječenjem.

Jason Kelk (49) primljen je u Sveučilišnu bolnicu St. James u Leedsu nakon što je u ožujku prošle godine dobio covid-19. Preminuo je u petak ujutro, okružen obitelji, nakon što je prebačen u hospicij, prenosi RTL

Njegova supruga Sue Kelk (63) obavijestila je javnost u petak vijest da je njezin suprug smrti 'mirno preminuo'.

- Teška srca moram podijeliti tužnu vijest da je Jason preminuo mirno u St. Gemmi u 12.40 sati. Ljudi možda ne misle da je bio hrabar, ali Bože moj, bio je hrabar. Mislim da je ovo najhrabrije što je mogao učiniti tj. zapravo reći: 'Ne želim više ovako živjeti' -  - napisala je na Facebooku.

Prošli mjesec supruga je rekla za Sky News da se boji da je njezin suprug 'odustao' nakon što se njegovo stanje pogoršalo i da je počeo doživljavati 'napade nesvjestice'.

Kelk, koji je bolovao od dijabetesa i astme tipa 2, prebačen je na intenzivnu njegu u travnju prošle godine i ostao je na odjelu dok nije otišao u hospicij. Virus mu je oštetio pluća i bubrege, a razvio je i ozbiljne želučane probleme što je značilo da se mora hraniti intravenozno.

Ranije ove godine izgledalo je da se oporavlja, počeo je hodati i skinut je s respiratora te s dijalize. Prije nego što mu se stanje pogoršalo, Sue je rekla da njezin suprug pije čaj i juhu i šalje SMS poruke. 

Rekao je:

- Moja obitelj je ono zbog čega sam se borio. Bila bi sasvim druga sutuacija da njih nije bilo.

No, njegovo se stanje pogoršalo u svibnju. Morali su ga vratiti na respirator, a zatim je razvio dvije infekcije.

Jason Kelk umro je okružen suprugom, majkom, ocem i sestrom, a iza sebe ostavlja petoro djece i osmero unučadi, od kojih dvoje nikada nije upoznao jer su rođeni u proteklih godinu dana.

Vaša reakcija na temu