Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ŠOKANTNI PODACI Švercali 30.000 petardi i tonu goriva u busu u kojem je poginulo 46 ljudi?

ŠOKANTNI PODACI Švercali 30.000 petardi i tonu goriva u busu u kojem je poginulo 46 ljudi?

Istraga još traje

Prema rezultatima istrage koje je objavio makedonski portal Infomax, požar autobusa u Bugarskoj, koji je odnio čak 46 života, uzrokovali su kanistri goriva i velika količina pirotehnike.

Jučer je objavljeno da je autobus, registriran u Sjevernoj Makedoniji, vozio kanistre s gorivom, a prema informacijama koje je objavio Infomax, sumnja se na to da su u autobusu bili skriveni gotovo tona goriva i 30.000 petardi.

Infomax navodi da je spremnik u kojem se nalazila oko tona goriva bio smješten u prednjem dijelu autobusa, u kojem je, prema prvim rezultazima istrage, planula vatra, koja je vrlo brzo progutala cijeli autobus.

Vjeruje se da tajni spremnik s tonom goriva objašnjava zašto se plamen pojavio tako iznenadno i proširio tako brzo, prenosi Index

Istragom je, navodi Infomax, otkriveno i da se u autobusu nalazilo oko 30.000 petardi koje je netko pokušao prošvercati u Sjevernu Makedoniju.

Prema istom portalu, vjeruje se da su petarde eksplodirale i tako putnicima dodatno skratile vrijeme koje su imali da izađu iz autobusa.

Vlasti još nisu službeno potvrdile ulogu švercanog goriva i petardi u požaru, jer je istraga još uvijek u tijeku.

Vaša reakcija na temu