Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot STIGLA JE KLETVA SA ZMIJSKOG OTOKA Rusi potvrdili da je raketna krstarica Moskva otišla na dno
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

STIGLA JE KLETVA SA ZMIJSKOG OTOKA Rusi potvrdili da je raketna krstarica Moskva otišla na dno

Pogođena je s dvije rakete Neptun

Raketna krstarica Moskva potonula je večeras tijekom teglja u nevremenu zbog oštećenja na trupu, potvrdilo je rusko Ministarstvo obrane. Jučer su se Ukrajinci pohvalili kako su pogodili krstaricu s dvije rakete Neptun, dok je ruska strana tvrdila da se radilo o požaru koji se proširio na municiju. 

Posada je evakuirana te se pristupilo spašavanju teško oštećenog ratnog broda, ponosa crnomorske flote, sagrađenog još za vrijeme Sovjetskog Saveza početkom 80-ih godina prošlog stoljeća kada je nosio ime Slava.

Rakete su lansirane s pozicije u blizini Odese dok se krstarica nalazila 60-ak milja udaljena od obale. Ukrajinski izvori navode da je napad bio podržan dronom Barjaktar koji je omeo obrambene sustave. Nakon incidenta ostatak ruske flote udaljio se od obale. 

Potapanje Moskve ima veliko simbolično značenje za Ukrajinu. Krstarica je krajem veljače sudjelovala u napadu na Zmijski otok. Ukrajinci su pozvani na predaju, no odgovor je bio kategoričan: 'Ruski ratni brode, je.i se'. 

Vojni stručnjaci ističu da je gubitak raketne krstarice Moskva veliki udarac za Putinove ambicije u Ukrajini.

Vaša reakcija na temu