Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mikhail Mamontov from Pixabay STOTINJAK ČEČENA ČEKA ULAZAK U HRVATSKU 'Dobio sam poziv za rat u Ukrajini, pobjegao sam s obitelji'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

STOTINJAK ČEČENA ČEKA ULAZAK U HRVATSKU 'Dobio sam poziv za rat u Ukrajini, pobjegao sam s obitelji'

'Nismo odbili nikoga tko je zatražio međunarodnu zaštitu'

'Dobio sam poziv za rat u Ukrajini, otišao sam da ne ratujem u Ukrajini, pobjegao sam s obitelji', rekao je Ilijas iz Čečenije za Radio Slobodna Evropa (RSE).

On je jedan od tridesetak Čečena koji su 27. prosinca čekali na granici kod Velike Kladuše, između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, na Maljevcu.

Svi oni posjeduju ruske putovnice, a u Sarajevo su, kako su rekli, stigli letom iz Istanbula. Cilj im je samo da uđu u Hrvatsku. Naveli su da ih je u Velikoj Kladuši stotinjak.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske odgovorilo je na upit RSE-a hoće li pustiti Čečene u svoju državu.

'Hrvatska do sada nikome tko je zatražio međunarodnu zaštitu nije odbila ulazak', poručili su.

Prethodno je ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić izjavio da se radi o pedesetak ljudi koji su na legalan način ušli u Bosnu i Hercegovinu. Dodao je da dalje ne mogu zbog hrvatskog stava.

'Oni žele politički azil u Hrvatskoj. Hrvatska to trenutno ne prihvaća. Ima nekih 'nesuglasica' između naše i hrvatske granične policije', rekao je Cikotić.

Vaša reakcija na temu