Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay STRAVIČNO Oteli ju dok je stopirala i držali u lijesu ispod kreveta 7 godina

STRAVIČNO Oteli ju dok je stopirala i držali u lijesu ispod kreveta 7 godina

'Izlazila sam samo da me siluju'

Dvadesetogodišnjakinja Colleen Stan oteta je 1977. godine dok je stopirala ispred svoje kuće u Kaliforniji. Nije ni slutila da će umjesto zabave na koju se uputila, završiti u zatočeništvu sljedećih sedam godina.

Kako prenosi The Sun, 20-godišnju Colleen Stan mladi je bračni par godinama držao u lijesu ispod kreveta iz kojeg su ga puštali smo kada su je mučili i silovali, pišu 24 sata.

Cameron Hooker i njegova supruga Janice djevojku su pokupili na cesti dok je stopirala kako bi stigla na zabavu. Colleen je mislila da joj se posrećilo, no ubrzo je shvatila da se nešto grozno sprema. Tijekom vožnje uočila je neobičan objekt na stražnjem sjedalu - veliku drvenu kutiju. 

Umjesto da ju ostave na zabavi, par je djevojku odveo u svoj dom u Kaliforniji, gdje je ostala sljedećih sedam godina. Odmah po dolasku u kuću, par je djevojku zaključao u podrum. 

Colleen je godinama trpjela seksualno zlostavljanje i mučenje, a u drvenoj kutiji bila je zarobljena 23 sata na dan. 

Par ju je izgladnjivao, a tijekom noći dopustili bi joj izlazak iz kutije kako bi ju šibali i seksualno zlostavljali. 

Kako bi bili sigurni da djevojka neće pobjeći, Cameron i Janice izmislili su tzv. tajanstvenu organizaciju imena 'Kompanija' te joj zaprijetili da će ubiti ako pokuša pobjeći. 

Colleen je ubrzo nakon otmica preimenovana u 'K', dok je Cameron postao 'Gospodar', a Janice 'Gospođa'. 

Tri godine nakon otmice, Cameron je djevojku odveo u posjet njezinim roditeljima. Cameron se predstavio kao Colleenin dečko, a roditelji nisu ni posumnjali da bi on mogao biti njezin otmičar te da već godinama njihova kći živi u zatočeništvu. 

Nakon nekog vremena, Colleen je imala sve više slobode. Češće je izlazila iz drvene kutije kako bi se brinula o njihovoj djeci, no i dalje je bila u strahu da će Kompanija doći po nju.

Kako je vrijeme prolazilo, Colleen i Cameron postali su sve prisniji, što je uzrujalo Janice koja je odlučila reći cijelu istinu. Priznala je Colleen da Kompanija ne postoji te da je i nju Cameron oteo kada je imala 15 godina i godinama maltretirao prije nego je postala njegova žena. 

U kolovozu 1984. godine Janice je odvezla Colleen na autobusnu stanicu i zatim pobjegla sa svojim dvjema kćerima. 

Colleen je prije odlaska nazvala Hookera da mu kaže da ga ostavlja, a nakon što je otišla nije prijavila otmicu i zlostavljanje policiji. No, Cameronu je ipak presudila Janice koja je konačno prijavila dugogodišnje zlostavljanje i mučenje te ubojstvo Marie Elizabeth Spannhake, koja je nestala u siječnju 1976. 

Janice je svjedočila protiv svog muža i dobila imunitet, a Hooker je osuđen na 104 godine.

Tijekom suđenja odlučeno je da Colleen pati od Stockholovog sindroma koji se često javlja kod otetih žrtva koje razviju ljubav prema otmičaru. 

Jednom je prilikom nakon bijega Colleen za jedan časopis izjavila kako joj je u najtežim trenucima pomagala vjera u Boga i snažan um.

- Naučila sam se nositi sa situacijom jer jedino tako možeš preživjeti. U mislima sam bila negdje drugdje, na nekom lijepom i ugodnom mjestu u društvu ljudi koji me vole - rekla Colleen za časopis People.

Nakon suđenja, Colleen je upisala fakultet i pokrenula svoj knjigovodstveni ured. Iza sebe ima niz propalih brakova te se još uvijek bori s traumom koja je oblježila njezin život.

Vaša reakcija na temu