Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay STROGA KAZNA Ukrajinac osuđen na 11 godina zatvora zbog izdaje
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

STROGA KAZNA Ukrajinac osuđen na 11 godina zatvora zbog izdaje

Odavao lokacije skloništa i položaje ukrajinske vojske

Sud u Ukrajini osudio je ukrajinskog državljanina na 11 godina zatvora zbog odavanja lokacija skloništa i položaja ukrajinskih trupa ruskim snagama, izvijestila je danas Ukrajinska služba sigurnosti (SBU). Informacije koje je odao odnosile su se na područja oko grada Kramatorska u Donjeckoj oblasti, piše Index.

Prema SBU-u, ruske su snage namjeravale 'iskoristiti primljene podatke za pripremu i izvođenje raketnih napada na Kramatorsk'. Muškarac je uhićen u ožujku, piše Kyiv Independent.

Ranije ovog mjeseca 15 stanovnika okupiranih dijelova Luhanske i Donjecke oblasti koji su se 'dragovoljno pridružili' ruskim trupama nakon 24. veljače kao snajperisti i bacači granata osuđeno je na 15 godina zatvora zbog državne izdaje.

Vaša reakcija na temu