Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Sud u Zambiji danas donosi odluku o Hrvatima optuženima za trgovinu djecom

Sud u Zambiji danas donosi odluku o Hrvatima optuženima za trgovinu djecom

Odvjetnik koji ih zastupa je zatražio od suda da odbaci slučaj

Sutkinja Visokog suda u Ndoli Mary Mulanda danas bi trebala objaviti odluku o tome što će biti s osmero hrvatskih državljana, kojima se sudi za navodnu trgovinu djecom.

Odvjetnik Gideon Kalandanya, koji brani hrvatske državljane, istaknuo je kako je prošlo više od šest mjeseci otkako su djeca stavljena pod skrbništvo socijalne skrbi Zambije. Zatražio je od suda da odbaci slučaj jer nisu ponuđeni nikakvi dokazi koji bi potvrdili da su njegovi klijenti počinili kazneno djelo trgovine djecom ovdje u Zambiji, DR Kongu ili Hrvatskoj. Odvjetnik je poručio sutkinji da čak ni način na koji su njegovi klijenti primili navedenu djecu nije sporan i da nisu izneseni nikakvi dokazi da bi ih sutkinja osudila, pišu 24sata.

Hrvatski su državljani prije tjedan dana prvi put u šest mjeseci vidjeli svoju posvojenu djecu, i to nakon što su djeca dovedena na sud kako bi ih svjedok tužiteljstva, policajac Kombe Sakeni mogao identificirati. On je naime, uhitio Hrvate dok su bili s djecom u Zračnoj luci u Ndoli odakle su trebali poletjeti prema Hrvatskoj. Hrvate je to slomilo, u suzama su tog dana napustili sudnicu.

Vaša reakcija na temu