Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com SUPROTNO GLOBALNIM TRENDOVIMA Putinu skočila popularnost u Rusiji
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

SUPROTNO GLOBALNIM TRENDOVIMA Putinu skočila popularnost u Rusiji

Njegov rejting prije rata bio je na najnižoj razini u posljednjih pet godina

Iako je globalna popularnost ruskog predsjednika Vladimira Putina u znatnom padu, čini se da je invazija na Ukrajinu potaknula porast njegove popularnosti u Rusiji. Prema podacima ruske jedine neovisne agencije, pozitivno mišljenje o djelovanju Putina i drugih državnih institucija ima 83 posto Rusa u odnosu na 71 posto u veljači. Osim toga, utvrđeno je da mu vjeruje 44 posto Rusa, što je povećanje od 10 posto spram veljače. 

Prije rata znatno gubio na popularnosti

Njegov rejting prije rata bio je na najnižoj razini u posljednjih pet godina. Podsjetimo, prema još jednoj anketi dvostruko više Rusa je optimistično što se tiče budućnosti sada, mjesec dana otkako je počela vojna intervencija u Ukrajini, u usporedbi s podacima s kraja prosinca, piše Index

U anketi u kojoj je sudjelovalo 1500 osoba, koju je provela agencija FOM 20. ožujka za Kremlj, 49 posto osoba je reklo da očekuje da se život u Rusiji poboljša u tri do pet godina, prema 25 posto od prosinca prošle godine.

Četiri tjedna od vojne operacije, u kojoj su živote izgubile tisuće ruskih i ukrajinskih vojnika i ukrajinskih civila, oko 13 posto očekuje da će se život pogoršati u tri do pet godina, prema 25 posto u prosincu, prema FOM-u. Kad su upitani o životu konkretno u svojim obiteljima, 48 posto ih je reklo da očekuje poboljšanje, prema 36 posto otprije tri mjeseca.

Vaša reakcija na temu