Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Twitter SUTRA NASTAVAK PREGOVORA Oglasio se ukrajinski pregovarač Podoljak
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

SUTRA NASTAVAK PREGOVORA Oglasio se ukrajinski pregovarač Podoljak

Obje strane govore o pomacima

Ukrajina je objavila da je s Rusijom održala 'teške' pregovore o prekidu vatre, trenutnom povlačenju trupa i sigurnosnim jamstvima, isti dan kada je u granatiranju stambene zgrade u Kijevu jedna osoba poginula, a 12 je ranjeno.

Obje strane su dale naslutiti da su neki rezultati pregovora na vidiku. Ranije rude ponajprije su bile usredotočene na prekide vatre i dostavu pomoći opkoljenim gradovima te evakuaciju civila.

Ukrajinski pregovarač Mihajlo Podoljak, koji je u nedjelju rekao da su pregovori bili 'konstruktivni', uoči današnjih pregovora napisao je na Twitteru: 'Pregovori. Četvrta runda o miru, prekidu vatre, trenutnom povlačenju trupa i sigurnosnim jamstvima.'

Kasnije je rekao da su razgovori bili teški zbog iznimno različitih političkih sustava u Rusiji i Ukrajini. Pregovori će se, najavio je, ponovno nastaviti u utorak, prenosi Index

Po njegovim riječima, Rusija i dalje gaji iluziju da je nasilje protiv Ukrajine dobra strategija. Rusija pak optužuje Ukrajinu da civile koristi kao živi štit.

Vaša reakcija na temu