Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay SVIJET ZGROŽEN Društvenim mrežama proširila se snimka strijeljanja zarobljenog Ukrajinca
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

SVIJET ZGROŽEN Društvenim mrežama proširila se snimka strijeljanja zarobljenog Ukrajinca

Reagirao i Zelenski

Na društvenim mrežama danas se proširila snimka koja, po svemu sudeći, prikazuje kako ruski vojnici strijeljaju nenaoružanog ukrajinskog ratnog zarobljenika. Na snimci koju ne objavljujemo zbog izuzetno uznemirujućeg sadržaja vidi se nenaoružani muškarac u ukrajinskoj uniformi kako puši cigaretu i govori 'Slava Ukrajini'.

'Snimka je užasna, prikazuje ratni zločin'

U nenaoružanog zarobljenika potom je ispaljen velik broj metaka, a on je pao na tlo. Ukrajinski šef diplomacije Dmitro Kuleba snimku je opisao kao 'užasnu' te dodao kako se radi o novim dokazima da Rusi u Ukrajini vode 'genocidni rat'.

Pozvao je Međunarodni kazneni sud da odmah pokrene istragu o ovom strijeljanju, koje je nazvao 'ratnim zločinom' i dodao kako se 'počinitelje mora suočiti s pravdom'.

Reagirao i Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je tvit koji je, po svemu sudeći, posvećen strijeljanom ukrajinskom ratnom zarobljeniku, piše Index.

'Slava heroju! Slava herojima! Slava Ukrajini!', objavio je Zelenski na Twitteru.

Vaša reakcija na temu