Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot SVJETSKI POPRAĆEN INTERVJU Bivši hrvatski veleposlanik u Rusiji izdvojio ključnu Putinovu poruku
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

SVJETSKI POPRAĆEN INTERVJU Bivši hrvatski veleposlanik u Rusiji izdvojio ključnu Putinovu poruku

Komentirao je prvi istup za zapadne medije od početka invazije

Vanjskopolitički analitičar i bivši hrvatski veleposlanik u Ruskoj Federaciji Božo Kovačević za N1 komentirao je prvi intervju ruskog predsjednika Vladimira Putina za zapadni medij od početka invazije na Ukrajinu. 

Naime, ruski lider razgovarao je s američkim konzervativnim televizijskim voditeljem Tuckerom Carlsonom. Razgovor se pratio diljem svijeta.

'To je prilika koju Putin nije htio propustiti. On bi davao intervjue zapadnim medijima da su ga oni tražili. Ovo mu je jako dobro došlo.

Osim sadržaja, čini mi se da je glavna poruka: ja sam šef države koji nekoliko sati bez ikakvog šalabahtera može razgovarati o svim aktualnim političkim pitanjima, pa i o temama koje spadaju u akademske diskusije da pritom ne budem umoran', istaknuo je Kovačević.

Dodao je Putin na ovaj način pokazuje da je superioran zapadnim liderima. 

'Nema nijednog zapadnog lidera koji to može izvesti', komentirao je. 

Govoreći o porukama koje je Putin poslao ovom prilikom, kao jednu od glavnih Kovačević naveo je povijesno pravo Rusije na imperij.

Vaša reakcija na temu