Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TALAČKA KRIZA Naoružani putnik u autobusu iz Bavarske prema Srbiji satima zatočio vozače

TALAČKA KRIZA Naoružani putnik u autobusu iz Bavarske prema Srbiji satima zatočio vozače

Promet i autocestom i željeznicom bio je prekinut

Otmica autobusa na autoputu A9 kod Hiloplsteina u središnjoj Bavarskoj u Njemačkoj okončana je tek velikom akcijom policijskih specijalnih snaga u utorak kasno navečer. 

RTL Njemačka navodi da je naoružani putnik više sati držao zatočenima dvojicu vozača iz autobusa prema Srbiji od oko 17 sati. Putnike je, pritom, pustio da odu iz autobusa. Motiv još nije poznat, a ozlijeđenih nema.

Das Bild je objavio da se autobus zaustavio u zaustavnoj traci u smjeru Münchena, da je bila riječ o čak tri vozača koje je naoružani putnik držao na nišanu. 

Dionica autoputa A9 satima je bila zatvorena između mjesta Hiloplstein i Greding u oba smjera, prenosi RTL. Na mjesto talačke krize dojurili su, između ostalih, i pripadnici Spezialeinsatzkommando iz Nűrnberga te pregovarački tim.

Bild navodi i to da je pri pregovorima s otmičarem došlo do problema zbog jezične barijere, što objašnjava time 'što je riječ o autobusu iz inozemstva', ali i jednu neobičnu stvar: 'Navodno je više puta pričao čudne stvari.'

Zbog predostrožnosti, navodi Der Spiegel, pozivajući se na izvore iz Njemačkih željeznica (DB), tijekom večeri je obustavljen i promet vlakom ICE-a između Nürnberga i Ingolstadta.

Konačno, u 21.45 policijski specijalci krenuli su u napad i vrlo brzo svladali otmičara. Das Bild je spominjao 'nekoliko eksplozija', ali ozlijeđenih nije bilo. Otmičar je uhićen, stradao nije nitko niti je bilo ozlijeđenih, a promet je ubrzo opet uspostavljen.

Vaša reakcija na temu