Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Terorist iz Nice par sati prije pokolja u crkvi nazvao svoju obitelj

Terorist iz Nice par sati prije pokolja u crkvi nazvao svoju obitelj

Motiv napada još nije poznat

Muškarac koji je ubio troje ljudi u crkvi u Nici razgovarao je s obitelji putem videopoziva nekoliko sati prije napada, kazala je njegova sestra.

Brahim Aouissaoui, osumnjičenik za teroristički napad, u kritičnom je stanju u bolnici. Policija ga je jučer nakon napada upucala u crkvi Notre-Dame.

Članovi njegove obitelji danas su rekli kako je Aouissaoui, 21-godišnji mehaničar iz Tunisa, 'prijateljski nastrojena osoba' i da nije pokazivao znakove sklonosti ekstremizmu te su naveli kako ih čudi da je osumnjičen i uhićen zbog ovako nasilnog zločina.

Njegova sestra Afef kazala je da se Aouissaoui tog jutra, nedugo nakon dolaska u Nicu, prošetao do crkve kako bi potražio mjesto za spavanje. Pokazao im je putem video poziva okolno područje i naveo kako se planira odmoriti u zgradi nasuprot crkve, piše Sky News, prenosi Index.

Kada je njegova obitelj vidjela snimke s mjesta terorističkog napada, odmah je prepoznala područje koje im je Aouissaoui pokazivao tijekom razgovora.

Njegova majka, Gamra Issawi, rekla je kako ih je Aouissaoui nazvao jučer i kako ga je ona upitala zašto nije ostao u Italiji.

'Nazvao me jučer i rekao da je stigao u Francusku. Pitala sam ga zašto nije ostao u Italiji jer ne znamo nikoga u Francuskoj niti on govori francuski', kazala je Issawi.

Stariji brat Yassin rekao je da je Aouissaoui 'prijateljski nastrojena osoba koja nije pokazivala sklonost ekstremizmu'.

'Poštovao je druge ljude i prihvaćao njihove različitosti, čak i kao dijete. Nije nam rekao da planira napustiti Tunis tako da smo se iznenadili kada je stigao u Italiju', dodao je.

21-godišnji Brahim Aouissaoui je 9. listopada došao u Francusku, a jučer je vlakom stigao u Nicu. Pješice je došao do crkve Notre Dame gdje je ubio 60-godišnjakinju i 55-godišnjeg muškarca, oca dvoje djece. Njih dvoje su umrli na licu mjesta.

Treća žrtva, Simone Barreto Silvaa, 44-godišnja majka troje djece rođena u Brazilu, uspjela je nakon ranjavanja izaći iz crkve i doći do obližnjeg kafića, gdje je preminula.

Prema navodima sigurnosne službe u Tunisu, Aouissaouijeva obitelj je pod istragom, a njegova sestra Afef rekla je da im je policija oduzela telefon.

Susjed je mladog Aouissaouija opisao kao dragog mladića te je rekao kako mu nije poznato da je pripadao nekoj militantnoj vjerskoj skupini.

Pravosudni službenik iz Tunisa, Mohsen Dali, rekao je da je Aouissaoui uhićen 2016. godine zbog nasilja i uporabe hladnog oružja (noža).

Motiv napada u Nici još nije poznat.

Vaša reakcija na temu