Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP TEŠKA NESREĆA Školskom autobusu otkazale kočnice, poginulo 11 ljudi

TEŠKA NESREĆA Školskom autobusu otkazale kočnice, poginulo 11 ljudi

Većina stradalih su učenici

U teškoj nesreći školskog autobusa u Indoneziji poginulo je najmanje 11 ljudi i to većinom učenika, javlja AP.

Autobusu su, prema navodima, otkazale kočnice, nakon čega je udario nekoliko automobila i motocikala da bi se potom zabio u stup i prevrnuo.

Autobus koji je prevozio 61 učenika i profesora vraćao se kasno sinoć u srednju školu u Depoku izvan Jakarte, glavnog grada iz ljetovališta Bandung nakon proslave mature, rekao je glasnogovornik policije Zapadne Jave Jules Abraham Abast.

'Autobus je izgubio kontrolu na nizbrdici i prešao u suprotnu traku, udarivši u nekoliko automobila i motocikala prije nego što se zabio u električni stup', rekao je, prenosi Index.

Devet osoba poginulo je na mjestu nesreće, a još dvoje je umrlo kasnije u bolnici, uključujući jednog učitelja i vozača autobusa, potvrdio je Abast. Još 53 osobe hospitalizirane su s ozljedama, uključujući neke u kritičnom stanju.

'Još uvijek istražujemo uzrok nesreće, ali preliminarna istraga je pokazala da su kočnice autobusa bile neispravne', rekao je Abast.

Teške prometne nesreće inače nisu rijetkost u Indoneziji, prvenstveno zbog loših sigurnosnih standarda i cestovne infrastrukture.

Vaša reakcija na temu