Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Tko je ubijeni Bušić? Dobio više od 8 milijuna kuna u kladionici, zbog njega su ograničili uplate

Tko je ubijeni Bušić? Dobio više od 8 milijuna kuna u kladionici, zbog njega su ograničili uplate

Jedan od osnivača HDZ-a

Velimir Bušić, jedan od osnivača HDZ-a 1990. i bivši zastupnik u Skupštini ZHK, jedan je od dvojice ubijenih u sinoćnjoj pucnjavi u Grudama. 

No, Bušić je poznat i po velikim dobitcima na sportskom klađenju. 

Tako je 2005. godine postao rekorder u dobitku. Uplatio je oko 4500 kuna na 88 listića u četiri hrvatske i tri bosansko-hercegovačke kladionice, te je pogodivši sve kombinacije zaradio više od 8 milijuna kuna.

Bušić je tada za Jutarnji list rekao da je uglavnom dobivao od 250 do 600 tisuća kuna. Svaki put kada je njegov dobitak iznosio više od 100 tisuća kuna, on je priređivao fešte za prijatelje i radnike svoga poduzeća.

Govorio je kako se kladi samo na sportove koje može kvalitetno pratiti preko medija - nogomet, rukomet i košarku.

2006. godine je zbog rekordnoga višemilijunskog dobitka u crno zavio kladionice u Hrvatskoj i BiH. Naime, upravo zbog njega su kladionice ograničile broj uplata i dobitak po jednom listiću.

Bušić je bio i šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. je napustio stranku nakon unutarstranačkih sukoba. U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik kompanije Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe, pišu 24 sata.

Vaša reakcija na temu