Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash TRAGIČNA SMRT Ukrajinska glumica Oksana Shvets ubijena u svojem domu tijekom ruskog napada
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

TRAGIČNA SMRT Ukrajinska glumica Oksana Shvets ubijena u svojem domu tijekom ruskog napada

Osim što je bila aktivna na kazališnim daskama, glumila je i na televiziji

Poznata ukrajinska glumica Oksana Shvets (67) ubijena je u ruskom napadu raketama u svojem domu, u zgradi u Kijevu, javlja Jutarnji list.

Vijest o njezinoj smrti je objavio Young teatar, kazališna trupa čiji je dio bila od 1980. godine. Napisali su izjavu na svojoj Facebook stranici, izrazivši 'nepopravljivu žalost' radi njezina odlaska.

'Nagrađivana ukrajinska umjetnica Oksana Shvets je ubijena tijekom napada raketama u Kijevu. Neka uspomena na talentiranu glumicu ostane svijetla! Nema oprosta za neprijatelje koji su došli na našu zemlju', napisali su njezini kolege na Facebooku.

Vijest je objavio i Kijev Post, publikacija koja se izdaje na engleskom jeziku, a oni su obznanili kako je 'glumica umrla u ratu'.

Shvets je bila obrazovana glumica; glumiti je učila u kazalištu van Franko Theater te na kijevskom Institutu izvedbenih umjetnosti, a ostvarila je desetljećima dugu karijeru u zabavi i showbusinessu. U oko pet desetljeća raskošna karijere ostvarila je cijeli niz uloga.

Osim što je bila aktivna na kazališnim daskama, glumila je i na televiziji, pa je tako bila jedna od zvijezda obiteljske serije s 'Dom s liliyami'.

Prema pisanju Varietyja, bila je dobitnica jednog od najvažnijih priznanja za umjetnost u Ukrajini, kojim je nagrađena za svoj doprinos kazalištu.

Od glumice se, među ostalima, oprostila redateljica Florence Buchanan, koja je naglasila da se radi 'o još jednoj tragičnoj smrti civila'.

Shvets je posljednja od poznatih ukrajinskih umjetnika koji su umrli zbog rata. Njezin kolega glumac Pasha Lee je bio ubijen ranije ovoga mjeseca, a on je ubijen na bojištu, gdje je branio Ukrajinu, javili su iz međunarodnog Odesa film festivala. Posljednji put se javnosti javio na Instagramu u maskirnoj uniformi iz Irpina, predgrađa Kijeva u kojem se tjednima ukrajinski branitelji odupiru napadima vojske Rusije, piše Jutarnji list.

Vaša reakcija na temu