Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash TREĆI U TJEDAN DANA Još jedan Putinov bliski suradnik pronađen mrtav
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

TREĆI U TJEDAN DANA Još jedan Putinov bliski suradnik pronađen mrtav

Uzrok se još ne zna

Čovjek koji je učinio snove ruskog predsjednika Vladimira Putina o istraživanju svemira mogućim, preminuo je u 74. godini. Vladimir Nesterov, posljednja je osoba pripadnica ruske elite i čak četvrti dužnosnik za kojeg je objavljeno da je preminuo u nekoliko dana, kako prenosi Daily Mail.

Nesterov je bio pionirski tvorac nove ‘najbolje svjetske‘ rakete Angara, a svojevremeno je obnašao dužnost generalnog direktora Centra Hruničev, za koji se Putin nadao da će pomoći u organizaciji prve ruske misije s ljudskom posadom na Mjesec, prenosi Jutarnji.

No, od 2014. godine Nesterova su pratile stalne optužbe za prijevaru i pronevjeru. Vlasti su ga optužile da je u džep stavio više od 64 milijuna eura, a do daljnje istrage bio mu je određen kućni pritvor.

Uzrok Nesterovljeve smrti nije otkriven, no sigurno je da se i on sada našao na dugom popisu moćnika koji su na razne načine i u raznim okolnostima preminuli od početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači. Dio njih s ovoga je svijeta otišao u tragičnim i vrlo sumnjivim okolnostima.

Bez saznanja o zdravstvenim problemima

Nekoliko je smrti neposredno prethodilo vijesti o Nesterovu. Aleksandar Buzakov, 65-godišnji generalni direktor Admiralty Shipyards, zadužen za izgradnju novih podmornica naoružanih moćnim projektilima Kalibr, također je neočekivano preminuo ranije ovog tjedna.

General Aleksej Maslov, 69-godišnji bivši zapovjednik ruskih kopnenih snaga s bliskim vezama s Ukrajinom, preminuo je 'iznenada' na Božić, nakon što je Putin također iznenada otkazao put u tvornicu tenkova tvrtke Uralvagonzavod, gdje je radio kao međunarodni prodajni predstavnik.

Vaša reakcija na temu