Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Tvrdnje iz američke vojske: 'Ruski napredak je u zastoju'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Tvrdnje iz američke vojske: 'Ruski napredak je u zastoju'

'Snage koje se kreću prema Kijevu, uključujući zloglasni konvoj na sjeveru, nisu značajno napredovale tijekom vikenda'

Visoki američki obrambeni dužnosnik tvrdi da je ruski napredak u Ukrajini zaustavljen, piše CNN.

'Gotovo cjelokupno rusko napredovanje i dalje je u zastoju', rekao je neimenovani dužnosnik američke obrane danas tijekom pozadinskog brifinga s novinarima.

Ukrajinci nastavljaju s obranom Mariupolja

Kazao je da ruske snage koje se kreću prema Kijevu, uključujući zloglasni konvoj na sjeveru, nisu značajno napredovale tijekom vikenda, prenosi Index

Dodao je da su napadi na gradove Černihiv i Harkiv također u zastoju, ali da je Rusija odvojila snage od 50 do 60 vozila kako bi krenula prema gradu Iziumu, vjerojatno kako bi blokirala protok ukrajinskih snaga iz zapadnog dijela zemlje.

Ukrajina nastavlja braniti Mariupolj iako je grad i dalje izoliran, prema dužnosniku. Ruske snage također se nisu približile gradu Mikolajivu, iz kojeg bi mogle krenuti prema Odesi ili sjeverno prema Kijevu.

Vaša reakcija na temu