Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay U Mariupolju ubijen filmski redatelj: 'Umro je s kamerom u rukama'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

U Mariupolju ubijen filmski redatelj: 'Umro je s kamerom u rukama'

Mantas Kvedaravičius ubijen je jučer

Filmski redatelj Mantas Kvedaravičius ubijen je jučer u ukrajinskom gradu Mariupolju, javljaju agencija ukrajinskog ministarstva obrane i njegovi kolege.

'Dok je pokušavao napustiti Mariupolj, ruski okupatori ubili su litvanskog redatelja Mantasa Kvedaravičiusa', objavila je agencija.

'Izgubili smo redatelja dobro znanog u Litvi i u cijelom svijetu, koji je do posljednjeg trenutka, unatoč opasnosti, radio u Ukrajini koju je okupirala Rusija', rekao je litvanski predsjednik Gitanas Nauseda

Kvedaravičius, koji je ove godine trebao napuniti 46 godina, bio je najpoznatiji po svom dokumentarcu o zoni sukoba Mariupolis, koji je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu 2016. godine. Film pokazuje portret grada Mariupolja, strateške luke u odcijepljenoj regiji Donjeck gdje su se proruski borci borili protiv ukrajinskih snaga 2014. godine. 

Kvedaravicius je studirao na Sveučilištu u Vilniusu i diplomirao je socijalnu antropologiju na Sveučilištu u Cambridgeu, kaže ured predsjednika.

'Mantas Kvedaravičius ubijen je danas u Mariupolju, s kamerom u rukama, u ovom usranom ratu zla protiv cijelog svijeta', rekao je ruski filmski redatelj Vitalij Manskij, osnivač festivala Artdocfest na kojem je Mantas bio sudionik, javlja Index.

Vaša reakcija na temu