Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com U SAD-u se pojavila smrtonosna bolest koju prenose komarci

U SAD-u se pojavila smrtonosna bolest koju prenose komarci

Vlasti su pojačale dezinsekciju nakon što je oboljelo 28 konja i 1 čovjek

Nakon višemjesečnih pokušaja obuzdavanja pandemije koronavirusa, javnozdravstveni dužnosnici u Michiganu suočavaju se s još jednom prijetnjom i potencijalno smrtonosnijom bolesti - istočnim konjskim encefalitisom. 

Bolest prenose komarci, a vlasti su pojačale dezinsekciju nakon što je oboljelo 28 konja i 1 čovjek. Istočni konjski encefalitis, kako ime sugerira, prisutan je na istoku SAD-a, ali i drugim dijelovima zemlje. 

Općenito je rijedak kod ljudi, a ubija 30% ljudi koji se zaraze.  Ove godine je u SAD-u zaraženo 5 ljudi, a u tu računicu ne ulazi gore navedeni slučaj. 

Vlasti su pozvale građane da pokriju ukrasne ribnjake te razmotre otkazivanje aktivnosti na otvorenom kako bi umanjili rizik od uboda komarca, piše Index

Vaša reakcija na temu