Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay U Sloveniji bez covid potvrde više nema ni dostave ni preuzimanja hrane

U Sloveniji bez covid potvrde više nema ni dostave ni preuzimanja hrane

Stroge mjere

Tijekom novih nadzora u Sloveniji inspektori su upozorili neke ugostiteljske objekte da se moraju pridržavati uvjeta o covid potvrdama prilikom dostave i primanja hrane. Zbog otežane situacije Tržišna inspekcija je u subotu i nedjelju provodila pooštrenu kontrolu poštivanja uvjeta. Inspektori su izvršili 170 nadzora, od čega 153 iz područja trgovine, a usmenim rješenjem zabranili su rad do otklanjanja nepravilnosti na tri benzinske postaje i u tri trgovine, prenosi portal 24ur.

- PCT uvjet moraju ispunjavati sve osobe koje su korisnici usluga ili sudjeluju ili su prisutne u provedbi aktivnosti ili okruženja u Republici Sloveniji - stoji u uredbi o privremenim mjerama za sprječavanje i kontrolu zaraze koronavirusa.

To znači da ako dostavu vrši posebna tvrtka kao što je Glovo ili Wolt, restoran mora provjeriti PCT prije predaje hrane, kao i dostavu do krajnjeg korisnika.

Također, u noći sa subote na nedjelju izvršena je kontrola ispunjavanja PCT uvjeta u 17 noćnih klubova na području Ljubljane i Kopra. Prema nalazu Inspektorata, noćni klubovi su radili u skladu s donesenim pravilnicima, osim u jednom slučaju kada nije bila izvršena provjera PCT uvjeta, pa je doneseno usmeno rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti.

Vaša reakcija na temu