Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Uhićena učiteljica u Rusiji, prijavili je učenici zbog antiratnih komentara
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Uhićena učiteljica u Rusiji, prijavili je učenici zbog antiratnih komentara

Mogla bi 10 godina u zatvor

Ruska učiteljica uhićena je nakon što su je njezini učenici prijavili policiji zbog antiratnih komentara. Tinejdžeri u ruskom gradu Penza 18. ožujka snimili su razgovor s 55-godišnjom Irinom Gen, učiteljicom engleskog jezika.

Učenici su bili uzrujani što zbog rata ne mogu otići na isplanirano sportsko putovanje u Češku te su pitali učiteljicu što misli o tome.

Učiteljica je rekla kako je ispravan potez što je putovanje otkazano i da će se takve stvari nastaviti događati sve dok se Rusija 'ne počne ponašati civilizirano', prenosi BBC citirajući transkript razgovora objavljen na internetskoj stranici Meduza.

Ova 55-godišnja učiteljica je u razgovoru s učenicima usporedila Rusiju sa Sjevernom Korejom i izrazila 'različit stav o ratu u Ukrajini od službenog ruskog stava'. Naime, Rusija ističe da se ruska invazija ne naziva ratom, već navode da je u pitanju 'specijalna vojna operacija'.

Smatra se da bi učiteljica mogla dobiti novčanu kaznu od 60.000 dolara zbog svojih izjava ili zatvorsku kaznu do deset godina, prenosi N1.

Vaša reakcija na temu