Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com UKRAJINA: Bombardirano kazalište u koje se sklonilo više od tisuću civila
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

UKRAJINA: Bombardirano kazalište u koje se sklonilo više od tisuću civila

'Krhotine su blokirale ulaz u sklonište'

Gradsko vijeće izvijestilo je da su Rusi bacili bombu na Dramsko kazalište u Mariupolju, gdje su se skrivali stanovnici. Broj mrtvih za sada nije poznat.

- Zrakoplov je bacio bombu na zgradu u kojoj su se skrivale stotine mariupoljskih civila. Još uvijek je nemoguće procijeniti razmjere ovog strašnog i neljudskog čina, jer se nastavlja granatiranje stambenih naselja u gradu. Poznato je da je nakon bombardiranja urušio se središnji dio Dramskog kazališta, a krhotine su blokirale ulaz u sklonište koje se nalazi u zgradi - stoji u poruci objavljenoj na kanalu na Telegramu, prenosi N1

Navode da se ne zna ima li preživjelih te da ruševine blokiraju ulaz.

Serhij Orlov, zamjenik gradonačelnika Mariupolja, rekao je za BBC da je rusko bombardiranje pogodilo gradsko dramsko kazalište u kojem su bili sklonjeni civili. 

Procjenjuje da je tamo bilo između 1000 i 1200 ljudi.

Vaša reakcija na temu