Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay UKRAJINA: Rat bi mogao trajati još šest mjeseci
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

UKRAJINA: Rat bi mogao trajati još šest mjeseci

Predsjednikov savjetnik iznio svoje mišljenje

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak rekao je da bi rat s Rusijom mogao trajati još šest mjeseci.

'Ovo bi se moglo odužiti još dva do šest mjeseci', rekao je predsjednikov savjetnik Podoljak u intervjuu za oporbeni ruski portal Medusa kasno u petak, prenosi N1.

Rekao je da je ključni faktor u trajanju rata količina zaliha oružja, a drugi je čimbenik raspoloženje u Europi, Ukrajini i Rusiji koje bi se moglo promijeniti tijekom vremena.

Mirovnih pregovora bi moglo biti samo kad bi se situacija na terenu promijenila i kad Rusija više ne bude smatrala da može diktirati uvjete.

Upozorio je da teritorijalni ustupci Rusiji neće okončati rat. Neki gradovi, poput Mariupolja i sada Sjeverodonjecka u kojima se vode najžešće borbe, zapravo više ne postoje, rekao je.

Podoljak je ruske gubitke do sada procijenio na ukupno 80.000 ljudi. To uključuje mrtve i ranjene iz redovne vojske, separatista i pripadnike plaćeničkih snaga Wagnera.

Rekao je da su nakon katastrofalne početne faze rata za Moskvu, s do 1000 mrtvih u ratu dnevno, sadašnji gubici ruskih i ukrajinskih vojnika 'usporedivi'.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nedavno je naveo ukrajinske gubitke na do 100 mrtvih i 500 ranjenih dnevno.

Vaša reakcija na temu