Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UKRAJINA: Stižu nove informacije o borcima iz Azovstala
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

UKRAJINA: Stižu nove informacije o borcima iz Azovstala

Kijev čini sve što može kako bi osigurao njihovo oslobađanje

Ukrajinske obavještajne službe u komunikaciji su sa zarobljenim borcima čeličane Azovstal i Kijev čini sve što može kako bi osigurao njihovo oslobađanje, rekao je ukrajinski ministar unutarnjih poslova Denis Monastirskij kasno sinoć, prenosi Index.

'Preko njih (obavještajnih službi) saznajemo o uvjetima pritvora, prehrani i mogućnosti njihovog puštanja na slobodu', rekao je Monastirskij na ukrajinskoj televiziji. 

'Svi znamo da će svi oni biti ovdje u Kijevu, a mi činimo sve što je moguće da to osiguramo', dodao je. 

Rusija je u svibnju priopćila da se gotovo 2000 Ukrajinaca predalo nakon završene zadnje borbe u ruševinama Mariupolja, gdje su tjednima izdržali u bunkerima i tunelima ispod goleme čeličane Azovstal. Kijev do svojih boraca želi doći kroz razmjenu zarobljenika. 

Neki visoki ruski zastupnici zahtijevali su da se nekima od vojnika sudi. Kremlj je rekao da će se prema borcima koji su se predali postupati u skladu s međunarodnim standardima.

Vaša reakcija na temu