Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ukrajina: U defanzivi smo kod Kupjanska
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ukrajina: U defanzivi smo kod Kupjanska

Borbe su se intenzivirale

Borbe u istočnoj Ukrajini 'donekle su se intenzivirale' jer se ukrajinske i ruske snage sukobljavaju u najmanje tri područja na istočnoj fronti, kazali su Ukrajinci.

Zamjenica ministra obrane Hana Maljar rekla je u nedjelju na Telegramu da ruske snage dva dana zaredom napadaju u smjeru Kupjanska u regiji Harkov. 

'U defanzivi smo', napisala je.

Vode se žestoke borbe, položaji obje strane dinamički se mijenjaju nekoliko puta dnevno. Maljar je također rekla da su se dvije vojske borile oko razorenog grada Bahmuta, ali da se ukrajinske snage 'postupno kreću naprijed"' duž njegovog južnog krila.

Dodala je da kijevske trupe također zaustavljaju ruske napade u blizini Avdijevke i Marjinke. Ukrajinska dugo očekivana protuofenziva postigla je neke uspjehe na istoku i jugu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u intervjuu državnoj televiziji, čiji je dio objavljen u nedjelju, da ukrajinska protuofenziva 'ne uspijeva' i da pokušaji proboja ruske obrane nisu uspjeli, piše Index.

Vaša reakcija na temu