Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ukrajina iznijela stravične podatke: 'Rusi silovali djevojčicu (14) i dječaka (11)
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ukrajina iznijela stravične podatke: 'Rusi silovali djevojčicu (14) i dječaka (11)

Sve je više izvješća o mučenju, silovanju i ubijanju civila

Ukrajinska pravobraniteljica Ljudmila Denisova kazala je da su ruski vojnici u Buči silovali 11-godišnjeg dječaka i 14-godišnju djevojčicu. Dodala je da su vojnici u Irpinu silovali 20-godišnju ženu.

Američki državni tajnik Antony Blinken nedavno je upozorio da se pojavljuje sve više vjerodostojnih izvješća o tome da ruske snage u Ukrajini muče, siluju i ubijaju nevine civile, piše Sky News.

Prošlog je mjeseca glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda (ICC) Karim Khan pokrenuo istragu o mogućim ratnim zločinima u Ukrajini, nakon što je to zatražio niz država članica suda, među njima i Hrvatska.

- Već u preliminarnom ispitivanju situacije u Ukrajini moj ured pronašao je opravdanu sumnju da su ondje počinjeni zločini za koje je ovaj sud nadležan.

Ured tužitelja sad će početi prikupljati dokaze o navodima o počinjenim ratnim zločinima, zločinima protiv čovječnosti ili genocidu na bilo kojem dijelu ukrajinskog teritorija protiv bilo koje osobe - rekao je Khan, prenosi Index.

Ukrajina je postala članica ICC-a 2014., nakon ruske aneksije Krima.

Vaša reakcija na temu