Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr UKRAJINA UZVRATILA ORBANU 'Radio je na našem porazu iako bi to pojačalo opasnost od ruske agresije prema Mađarskoj'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

UKRAJINA UZVRATILA ORBANU 'Radio je na našem porazu iako bi to pojačalo opasnost od ruske agresije prema Mađarskoj'

Mađarski čelnik ranije je izjavio da se će rat završiti ako im se prestane slati oružje

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova oštro je kritiziralo mađarskog premijera Viktora Orbana zbog izjave da bi rat u Ukrajini završio da se toj zemlji prestane slati oružje. 

'Orbanove izjave pokazuju patološko nepoštovanje Ukrajine i ukrajinskog naroda koji se bori protiv ruske agresije', naveli su na svojim internetskim stranicama.

Optužili su mađarskog čelnika za 'političku kratkovidnost'.

'Orban je time radio na ukrajinskom porazu, bez obzira što bi to pojačalo opasnost od ruske agresije prema Mađarskoj. Mađarski čelnik trebao bi se zapitati želi li mir', stoji u objavi.

U ranijem intervjuu Orban je rekao da se Ukrajina može nastaviti boriti sve dok je SAD podupire novcem i oružjem. 

'Ako Amerikanci žele mir, bit će mir', izjavio je.

Odnosi su između dvije susjedne zemlje napeti. Orban je nekoliko puta pokušavao blokirati podršku Europske unije Ukrajini, kao i sankcije upućene Rusiji.

Također je viđen u javnosti sa šalom s naslikanom kartom Velike Mađarske, uključujući i ukrajinski teritorij, dok je došlo i do prijepora po pitanju mađarske manjine u Ukrajini. Mađarski čelnik također održava čvrste odnose s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, dok je Mađarska i dalje uvelike ovisna o ruskom plinu, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu