Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ukrajinci odbili ruski ultimatum: 'Borit ćemo se do posljednjeg vojnika'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ukrajinci odbili ruski ultimatum: 'Borit ćemo se do posljednjeg vojnika'

Tražili su da predaju opkoljeni Mariupolj

Prošlo je nekoliko sati od isteka roka ultimatuma koji je Rusija postavila Ukrajini. Rusi su, naime, zatražili da Ukrajina preda opkoljeni grad Mariupolj, u kojem se nalazi oko 300.000 ljudi u beznadnim uvjetima, s vrlo malo hrane i medicinskih potrepština.

Ruska vojska dala je Ukrajini rok do 3 ujutro po hrvatskom vremenu da najavi predaju grada. Zauzvrat su ponudili da će otvoriti dva humanitarna koridora kojim bi civili mogli napustiti grad. 

Ukrajinci su odbili ultimatum. 

- Nema govora ni o kakvoj predaji ni o polaganju oružja - rekao je zamjenik ukrajinskog premijera za ukrajinsku Pravdu. 

U razgovoru za BBC savjetnik gradonačelnika Mariupolja rekao je da se ruskim obećanjima ne može vjerovati, dodavši kako će se branitelji Mariupolja 'boriti do posljednjeg vojnika'.

Što će se sada dogoditi nije jasno s obzirom na to da Moskva nije specificirala što će njezine snage, koje su potpuno okružile grad, napraviti bude li ultimatum odbačen, piše Index.

Vaša reakcija na temu