Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UKRAJINCI TVRDE 'Vodeni val pomeo je cijele ruske pukovnije'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

UKRAJINCI TVRDE 'Vodeni val pomeo je cijele ruske pukovnije'

Nakon urušavanja brane Nova Kahovka

Ukrajinske postrojbe svjedočile su kako su ruske vojnike odnijele poplavne vode i kako bježe s istočne obale rijeke Dnjipro nakon urušavanja brane Nova Kahovka, rekao je časnik ukrajinskih oružanih snaga. Mnogi ruski vojnici su poginuli ili ranjeni u kaosu, naveo je, a prenosi CNN.

'Oko 3 sata ujutro neprijatelj je digao u zrak hidroelektranu Kahovka kako bi podigao razinu vode i poplavio prilaze i lijevu obalu rijeke Dnjipro, kao i naselja koja se tamo nalaze, kako bi onemogućio napredovanje ukrajinskih snaga u budućnosti', rekao je Andrej Pidlisni, kapetan ukrajinske vojske. 

Smatra kako 'nitko s ruske strane nije uspio pobjeći. Sve pukovnije koje su Rusi imali na toj strani bile su potopljene'.

'Gledali smo ih dronovima'

Također smatra da je zbog nagiba tla na istočnoj strani rijeke, na kojoj je smještena, ruska vojska pretrpjela ozbiljne udarce probijanjem brane. Njegova je postrojba mogla promatrati razvoj događaja korištenjem dronova i vojnika na mjestu događaja, prenosi Index.

Potopljeni su i neprijateljski položaji na samoj obali rijeke, dodao je. Kaže da položaji ruske vojske nisu samo rovovi, 'već i obične kuće civila u kojima su živjeli'. 

'Ruske jedinice koje su bile u opasnosti možda nisu bile upozorene, vjerojatno da bi se sačuvao element iznenađenja', rekao je Pidlisni.

Vaša reakcija na temu